Öğrencilere vergisiz telefon çalışmasının ayrıntıları belli oldu

Öğrencilere satılacak vergisizi telefon çalışmasının ayrıntıları belli oldu.. Buna göre vergisiz telefon düzenlemesi tüm modelleri kapsamayacak ve yerli üretim yapan markalarla sınırlı olacak..

Teknoloji Yayın: 26 Ağustos 2023 - Cumartesi - Güncelleme: 26.08.2023 12:24:00
Editör - Admin
Okuma Süresi: 2 dk.
348 okunma
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim vaati olarak duyurduğu vergisiz telefon çalışmasının detayları belli oldu. Yapılan açıklamaya göre vergisiz telefon almak isteyenler maalesef tüm modellerden yararlanamayacak ve bu çalışma bazı marka modellerle sınırlı olacak.

VERGİSİZ TELEFONDA YERLİ ÜRETİM ŞARTI ARANIYOR

Edinilen bilgilere göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gençlere vergisiz telefon için 15 model üzerinde çalışma yapıldığını söyledi.

Buna göre gençlere ÖTV ve KDV’siz telefon çalışması kapsamı sadece yerli üretim yapan markaları kapsayacak. Cari açıktan dolayı Türkiye’de üretim yapan firmalar bu kapsama dahil edilecek. Türkiye’nin 60 milyar dolar cari açığı olduğu belirtilirken, hükümetin buna göre hareket edeceği ifade ediliyor.

Bu açıklamanın ardından gözler Türkiye’de üretim ve montaj yapan markalara çevrilmiş durumda. Buna göre Xiaomi, Samsung, OPPO, TCL, REALME, OMİX, GENERAL MOBİLE, TECNO, POCO, CASPER, VESTEL ve REEDER gibi markaların bazı modelleri vergisiz telefon kapsamına alınacak.

Ülkemizde üretimi ve montajı yapılan bazı telefon modelleri ise şu şekilde:

Samsung

Galaxy A70
Galaxy A21s
Galaxy A30
Galaxy A01 Core
Galaxy A52
Reeder

S23 PRO MAX
S19 MAX PRO S
S19 MAX PRO
S19 MAX
P13 BLUE
Xiaomi

Redmi 9C
Redmi 9T
Redmi Note 10S
Redmi 10 (2022)
Realme

Realme C21
Realme C21Y
Realme C25
Vivo

Vivo Y11s
Vivo Y21s
Vivo Y53s
TLC

TCL 20 SE
TLC 20 E
TLC L7 
Omix

Omix X300
Omix X500

Siz, Türkiye'de vergisiz telefonlar konusunda izlenen bu çalışmalar hakında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum yaparak bizimle paylaşarsanız seviniriz..

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Alanya Son Dakika Haberleri