Antalya Büyükşehir'den Demirtaş'a 5 Kat Yasağı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Demirtaş'ta İnşaat Kat Sınırlarını 4'te Bıraktı..

Siyaset Yayın: 12 Eylül 2023 - Salı - Güncelleme: 12.09.2023 11:21:00
Editör - Admin
Okuma Süresi: 3 dk.
857 okunma
Google News

Demirtaş bölgesindeki turizm tesislerine, mevcut kurallara göre verilebilecek olan 5 kat izni, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 4 katla sınırlı tutulmasına rağmen, AK Partili Mehmet Ali Kiriş itirazda bulundu. Kiriş, "Sadece turizm bölgelerine 5 kat izni verilirken, bu bölgelerde 4 katla yetinilmesine karşı çıktık" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Toplantısı sırasında, AK Partili Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, Demirtaş Mahallesi'nde bulunan turizm alanlarına verilmesi gereken 5 kat izni konusundaki sınırlamaya karşı çıktı. Kiriş, "Turizm yapılarını ve yatırımcıları desteklemek ve daha düzenli bir yapılaşma sağlamak amacıyla sunduğumuz teklif reddedildi" diye açıklamalarda bulundu.

"MECLİS ÜYELERİNDEN DESTEK BEKLİYORUZ"

Toplantıya Başkanlık eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İmar Komisyonu'ndan gelen önerileri görüşüldüğü sırada, AK Partili Alanya ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Kiriş, Demirtaş Mahallesi'ndeki binaların 5 kat inşa edilebilmesi hakkını hatırlattı. Kiriş, "Sizlerin ve önceki belediye başkanımızın katkılarıyla bu bölge turizm alanı olarak kabul edildi ve inşaat emsal oranı 0.40'tan 0.80'e yükseltildi. Planlardan gelen haklarımız, burada turizmle ilgili, sonuçta Alanya turizmin merkezi ve Demirtaş bölgesi de turizm açısından bakir bir alan. Turizmi desteklemek adına emsal artışına ihtiyaç var, zemin alanı belirli. Sadece kat izni talep etmiştik, ancak komisyon bu talebi olumsuz karşıladı. Bu yüzden ret oyumuzu kullanıyoruz. Aslında 4 değil, 5 kat izni talep ediyoruz. Meclis üyelerinin desteğini bekliyoruz" dedi.

"SİZ 5 KAT İSTİYORSUNUZ"

Başkan Böcek, "Alanya Belediyesi'nden 4 katlık bir öneri geldi. Siz 5 kat istiyorsunuz" diye cevap verdi. Kiriş ise, "Oy çokluğuyla kabul edildi orada. Turizm alanı için 4 kat otel, 5 kat otel. Tartıştığımız şey bu" ifadelerini kullandı. Daha sonra ilgili madde, İYİ Parti, CHP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin devam eden meclisi 15 Eylül'de saat 14.30'da yeniden toplanmak üzere ertelendi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Alanya Son Dakika Haberleri