Alanya Üniversitesi’nde Dünya Aşçılar Günü Paneli

Alanya Üniversitesi tarafından 20 Ekim Dünya Aşçılar Günü kapsamında “Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını Dünya Aşçılar Günü Paneli” düzenlendi.

Gündem Yayın: 22 Ekim 2023 - Pazar - Güncelleme: 22.10.2023 19:38:00
Editör - Admin
Okuma Süresi: 2 dk.
129 okunma
Google News

Alanya Üniversitesi Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi. Selma Lubabe Erdoğan ve Öğretim Görevlisi Songül Çoban koordinatörlüğünde gerçekleşen panelde alanında uzman şefler bilgi ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak eğlenceli bir sohbet gerçekleştirdiler.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Öğretim Görevlisi. Songül Çoban, “Bu paneli düzenlemekteki amacımız, sektördeki isimler ile öğrencilerimiz bir araya getirerek fikir alışverişi yapmak, bilgilerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaşarak mesleğe hazırlanmalarına yardımcı olmak ve aşçılık mesleğinin önemini, değerini vurgulamaktı. İyi bir aşçı olmak için bizlere düşen en önemli görev zengin ve köklü bir geçmişe sahip mutfağımıza ve kültürümüze sahip çıkarak gelişmesi ve hak ettiği değeri görebilmesi adına katkı sağlamak olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3. Sınıf öğrencilerimizden Emin Gülden, Alanya Üniversitesinde Aşçılık Eğitimi, Aşçılık Programı öğrencilerinden Meded Kaygusuz “Aşçılık Mesleğinde Okul ve Sektör Arasındaki Farklar”, Ahsen Zeliha ERYILMAZ Sektörde Kadın Olmak isimli sunumlarını gerçekleştirdiler.

Aşçılığın Dünü Bugünü ve Yarını – Dünya Aşçılar Günü panelinin moderatörlüğünü Doç. Dr. Esra Mankan üstlendi. Üniversitenin konuk şefleri Hayrullah Demiray, Volkan Çalan ve Alperen Taşpınar sektörle ilgili öğrencilerin merak edilen sorularını cevaplandırdı.   Alanya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol SAYGI sahnede yerini aldı. Etkinlik sonunda katılım ve katkı sağlayan herkese teşekkür edilerek sertifikalar taktim edildi.

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Alanya Son Dakika Haberleri